Αυτή την Κυριακή 4/2 και Ώρα 17:00-19:00 (ελεύθερη είσοδος χωρίς εγγραφή) το Youth Council του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος Stavros Niarchos Foundation Cultural Center (SNFCC) διοργανώνει και επιμελείται κύκλο 4 σύντομων ομιλιών για την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Πύργο Βιβλίων στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας!

Η Homo Digitalis κλήθηκε να μιλήσει για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και νομικής προσωπικότητας της ΤΝ με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις όπου εφημερίδες, καλλιτέχνες και συγγραφείς εγείρουν αγωγή κατά εταιρειών όπως η Open AI.

Στην εκδήλωση θα μας εκπροσωπήσει η Διευθύντρια Τεχνητής Νοημοσύνης & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Λαμπρινή Γυφτοκώστα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και όχι απλά ένας μονόλογος των ομιλητών! Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά και να συζητήσουμε αυτά και άλλα πολλά θέματα με τους:

-Παναγιώτη Κορομηλά, υποψήφιο διδάκτορα στο ΕΚΠΑ και βοηθό έρευνας στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» NCSR “DEMOKRITOS”​
-Ορφέα Μενή Μαστρομιχαλάκη, υποψήφιο διδάκτορα και ερευνητή στο εργαστήριο Συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης και Μάθησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και
-Μαρία Μαυροπούλου , visual artist/εικαστικό