Στις 12/12/23 γιορτάσαμε τα γενέθλια μας στο The Benaki Museum μαζί με την European Digital Rights (EDRi) ανατρέχοντας στις σημαντικές δράσεις & τις μοναδικές επιτυχίες που έχουμε κατορθώσει μέσα από αποκλειστικά εθελοντικές δράσεις στη διάρκεια των 5 πρώτων χρόνων λειτουργίας μας!

Για τη συμβολή μας στην προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή μίλησαν δια ζώσης ή διαδικτυακά εποπτικές αρχές, ιδρύματα, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών!

Μεταξύ αυτών, μας τίμησε ο Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων (EDPS – European Data Protection Supervisor) Dr. Wojciech Wiewiorowski , o οποίος αποδέχθηκε την ευγενική μας πρόσκληση να παραχωρήσει την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης. Ο ΕDPS μίλησε για τη σημαντική συμβολή της Homo Digitalis και της EDRi στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής, τον κομβικό ρόλο που έχουν οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην προάσπιση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, και για την ανάγκη της συνεργασίας μαζί τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον EDPS και το γραφείο του για τις ευχές για τα γενέθλιά μας και την εγκάρδια ομιλία. Αυτά τα λόγια μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας! Μπορείτε να απολαύστε ένα σύντομο απόσπασμα της ομιλίας του ή να δείτε την πλήρη τοποθέτηση του EDPS εδώ.