Active Citizens Fund
Το Active Citizens Fund αποτελεί πρόγραμμα υποστήριξης των EEA Grants. Τα EEA Grants είναι ένα εργαλείο χρηματοδοτικής ενίσχυσης που δημιουργήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, με στόχο την ενίσχυση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε 15 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Homo Digitalis έλαβε σχετική χρηματοδότηση 4.500 ευρώ για την υλοποίηση του έργου Digital RiSe (Digital Rights and Security) το 2020.
Digital Freedom Fund
Το Digital Freedom Fund (DFF) μας χορήγησε το 2023 το ποσό των 17.000 για να εκπονήσουμε 3 μελέτες αναφορικά με τη νομοθεσία για τη διατήρηση μεταδεδομένων ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Ελλάδα και να ερευνήσουμε τις σχετικές – στρατηγικού χαρακτήρα – νομικές παρεμβάσεις στις οποίες θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε.
Electronic Privacy Information Center
Η Electronic Privacy Information Center (EPIC) μας χορήγησε το ποσό των 4.300 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2019 και το ποσό των 4.500 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2020 μέσω του προγράμματος Public Voice Fund. Το πρόγραμμα αυτό έχει δημιουργηθεί από την EPIC με στόχο την ενίσχυση οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών από όλο τον κόσμο, οι οποίες έχουν ως στόχο την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο διαδίκτυο. Τα ποσά αυτά μας χορηγήθηκαν με στόχο την ανάπτυξη και την εξέλιξη της οργάνωσής μας για την αποτελεσματικότερη προστασία των ψηφιακών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.
European AI & Society Fund
Το European AI & Society Fund αποτέλεσε τον πρώτο μεγάλο δωρητή της Homo Digitalis, όταν το 2022 μας επέλεξε για τη χορηγία 108.000 ευρώ προκειμένου να βελτιώσουμε τη δυναμική παρουσία μας, να προσλάβουμε τη πρώτη εργαζόμενη μας στη θέση Διευθύντρια Δικαιωμάτων του Ανθρώπου & Τεχνητής Νοημοσύνης, και τους συνεργάτες μας για τη λογιστική και διαχειριστική υποστήριξή των δράσεων μας. Η εν λόγω χρηματοδότηση ανανεώθηκε το 2024 με το ποσό των 72.000 ευρώ έως το 2026. Επιπλέον, το EAISF επέλεξε το 2024 την πρότασή μας για το πρόγραμμα “G.AI.N: Greek AI Network” στο πλαίσιο του AI Act Implementation Grant του, για το ποσό των 48.000 ευρώ και τη περίοδο 2025-2026.
European Commission (Ευρωπαϊκή Επιτροπή)
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) συγχρηματοδοτεί το Next Generation Internet (NGI) TALER πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο αναπτύσσει ένα εργαλείο ηλεκτρονικών πληρωμών που βασίζεται στις αρχές της ιδιωτικότητας και του ανοιχτού λογισμικού. Η Homo Digitalis αποτελεί Work Package Leader του Working Package 6 του σχετικού ερευνητικού προγράμματος και για τη περίοδο 2023-2026 θα λάβουμε το συνολικό ποσό των 230.000 ευρώ.
European Digital Rights (EDRi)
H European Digital Rights (EDRi) μας έχει στηρίξει από το 2020 έως σήμερα με διαφορετικά επιδωτούμε προγράμματα προκειμένου να οργανώσουμε κοινες δράσεις και έρευνα αναφορικά με μία σειρά σχετικών θεματικών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι ψηφιακές πλατφόρμες, ζητήματα που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τις αρχές επιβολής του νόμου κοκ, παραχωρώντας συνολικά ποσά που ανέρχονται τουλάχιστον στα 35.000 ευρώ.
Papaki
Το Papaki στηρίζει τη Homo Digitalis από το 2019 παρέχοντας το domain name μας και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτό.
Top.Host
Η Top.Host στήριζε αφιλοκερδώς το έργο της Homo Digitalis από το 2019 έως το 2023, προσφέροντας υπηρεσίες φιλοξενίας της ιστοσελίδας μας σε servers υψηλής ασφάλειας και ποιότητας.
Wikimedia Deutschland
Η Wikimedia Deutschland μας χορήγησε το ποσό των 10.000 ευρώ την περίοδο 2020-21. Το ποσό αυτό χορηγήθηκε στη Homo Digitalis και διατέθηκε με στόχο την άσκηση συνηγορίας για την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Πνευματική Ιδιοκτησία στην Ελλάδα, με τρόπο ο οποίος θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως την ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης στο διαδίκτυο.