Τον περασμένο μήνα, και συγκεκριμένα στις 17-19 Μαΐου, ένα μεγάλο όνειρο της Homo Digitalis από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της έγινε πραγματικότητα! Συνδιοργανώσαμε στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, την ετήσια Γενική Συνέλευση της European Digital Rights (EDRi)!

Για τρεις ημέρες η καρδιά της προστασίας και προώθησης των ψηφιακών δικαιωμάτων χτυπούσε στο Ηράκλειο της Κρήτης, με εκπροσώπους από περισσότερες από 60 οργανώσεις του δικτύου της EDRi να βρίσκονται εκεί!!

Τρεις ημέρες γεμάτες από συζητήσεις, workshops, ανταλλαγή ιδεών και σημαντικές εορταστικές στιγμές, στις οποίες δόθηκε η δυνατότητα στις συμμετέχουσες & τους συμμετέχοντες να μάθουν περισσότερα για την Κρητική παράδοση, με μαθήματα παραδοσιακών χορών, τοπικά εδέσματα της Κρητικής κουζίνας από τα χρόνια του Μινωικού Πολιτισμού και στιγμές χαλάρωσης στη νήσο Δία.

Η ΓΣ σημείωσε τεράστια επιτυχία, και αυτό φυσικά οφείλεται στην μοναδική συμβολή των ατόμων που συνέβαλαν στην διοργάνωση της!

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Πρόεδρο της Homo Digitalis, Ελπίδα Βαμβακά, που μας καθοδήγησε επιτυχώς και σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα, στα μέλη της οργάνωσης που αποτέλεσαν το μυστικό συστατικό της επιτυχίας, κατά αλφαβητική σειρά, Αγγελίνα Μπάρλα, Αδαμαντία Βολικού, Βασιλική Γιαννάκη, Γιάννης Σπανάκης, Γιώργος Σαρρής, Κική Συντιχάκη, Μάνος Παπαδάκης, Νίκη Γεωργακοπούλου, Τάνια Σκραπαλιώρη και Χάρης Δάφτσιος, καθώς και στους εργαζομένους μας Λαμπρινή Γυφτοκώστα και Λευτέρη Χελιουδάκη που έδωσαν όλη την ενέργεια και το πάθος τους! Επίσης, δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε και την μοναδική ομάδα του Γραφείου της EDRi, και συγκεκριμένα Claire Fernandez, Guillermo Peris, Jean Duclos και Nevena Krivokapic.

Σημαντικό να τονίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της ΓΣ, τα μέλη μας Αγγελίνα Μπάρλα, Γιώργος Σαρρής, Νίκη Γεωργακοπούλου και Χάρης Δάφτσιος, παραχώρησαν και workshop για την προτεινόμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την πάταξη της διακίνησης υλικού παιδικής εκμετάλλευσης στο διαδίκτυο (Regulation to Prevent and Combat Child Sexual Abuse – Child Sexual Abuse Regulation – CSAR).

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Bizrupt για την παραχώρηση των χώρων του γραφείου του για την εορταστική εκδήλωση της ΓΣ την Παρασκευή 17 Μαΐου, τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέου και Μαρίας Καλοκαιρινού για την αφιλοκερδή παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Κοινωνικού του Χώρου για την φιλοξενία των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης το Σάββατο 18 και τη Κυριακή 19 Μαΐου, τον Σύλλογο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας για τα μοναδικά παραδοσιακά εδέσματα που μας παραχώρησε αφιλοκερδώς, και τον Λαογραφικό όμιλο Λάζαρος και Μανώλης Χνάρης για τα μαθήματα Κρητικών Παραδοσιακών Χορών και τη σχετική παράσταση που παραχώρησε αφιλοκερδώς.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη μοναδική αυτή στήριξη από τους ως άνω φορείς, που έδειξαν έμπρακτα με τη στάση τους για ακόμη μία φορά, την αμέριστη στήριξη τους προς το έργο των οργανώσεων του δικτύου της EDRi, σχετικά με την προστασία και προώθηση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Είναι τιμή μας που αποτέλεσαν συνεργάτες μας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τις τοπικές επιχειρήσεις για τις εξαιρετικές υπηρεσίες τους σε όλη τη διάρκεια αυτού του εγχειρήματος και συγκεκριμένα Gea Holidays, Σιγανός Executive Food Events, Notos Brewery,  Avanti Sailing, Γιάνναρης Ψητοπωλείο, Veganato, Guernica Bar, Ταβέρνα Ξυλούρης, Plaisio Print, και Creta Oil.