Η Homo Digitalis αποτελεί πλέον μέλος της Ένωσης Europeana  Network Association (ENA)! Συγκριμένα,  η ΕΝΑ τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Europeana,  η οποία προσφέρει πρόσβαση σε εκατομμύρια βιβλία, χάρτες, ηχογραφήσεις, φωτογραφίες, αρχειακά έγγραφα, πίνακες και ταινίες, καθώς και άλλα υλικά προερχόμενα από εθνικές βιβλιοθήκες και πολιτιστικά ιδρύματα των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΕΝΑ είναι μια ισχυρή και δημοκρατική κοινότητα ανθρώπων που εργάζονται, σπουδάζουν ή ενδιαφέρονται για την ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά και τη χρήση νέων τεχνολογιών στον τομέα της εκπαίδευσης και των τεχνών.

Η Homo Digitalis συμμετέχει σε τρεις διαφορετικές ομάδες εργασίας: EuropeanaTech Community, Europeana  Education  Community και Europeana  Copyright!

Παρά το γεγονός ότι ήδη από το 2018 έχουμε έρθει σε επαφή και έχουμε συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και παρουσιάσεις του έργου της Europeana, είναι μεγάλη τιμή και χαρά για τη Ηοmo Digitalis να αποτελεί πλέον και επίσημο μέλος της ΕΝΑ!

Στις συγκεκριμένες ομάδες εργασίας θα μας εκπροσωπεί ο Συνιδρυτής μας, Λευτέρης Χελιουδάκης.