Πριν από δύο εβδομάδες, η Πρόεδρος της Homo Digitalis, Ελπίδα Βαμβακά, βρέθηκε στο Βερολίνο στην Ετήσια Συνάντηση Στρατηγικής του Digital Freedom Fund (ASM24). Είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία που μας δόθηκε να συμμετάσχουμε σε έναν εξαιρετικό διάλογο μαζί με άλλους υπερασπιστές των ψηφιακών δικαιωμάτων που εργάζονται για να προωθήσουν την προστασία και τον σεβασμό τους.

Οι στόχοι της συνάντησης ήταν να μοιραστούμε ουσιαστικές στρατηγικές και πληροφορίες σε θέματα ψηφιακών δικαιωμάτων, να διερευνήσουμε νέες ευκαιρίες οργάνωσης και συνεργασίας στη διασταύρωση της φυλετικής, κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, να επικεντρωθούμε στη φροντίδα των δικτύων μας, να διαφυλάξουμε την ευημερία των οργανώσεών μας και να οικοδομήσουμε ανθεκτικές στρατηγικές για τις δράσεις μας.

Η συνάντηση περιελάμβανε παρουσιάσεις από το δίκτυο του DFF, χαρτογραφήσεις σημαντικών οροσήμων για το 2024 σε θέματα ψηφιακών δικαιωμάτων, συνεδρίες ανταλλαγής γνώσεων και δεξιοτήτων, και πάνελ για τα εγκλήματα πολέμου και τα ψηφιακά δικαιώματα. Μείνετε συντονισμένοι για το βίντεο που θα προβληθεί σύντομα!

Τα θέματα κυμαίνονταν από queer & trans*, εργασιακά, αναπηρίας, περιβαλλοντικά, κοινωνικά, δικαιώματα κρατουμένων, παιδιών και μεταναστών, μέχρι spyware, επιτήρηση, ψηφιακή αστυνόμευση, λογοδοσία πλατφορμών, οργάνωση για ψηφιακή δικαιοσύνη και πολλά άλλα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διοργανωτές για την πρόσκλησή, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες και τις εκπροσωπούμενες οργανώσεις για την επιτυχία της φετινής Ετήσιας Συνάντησης Στρατηγικής!