Στην εορταστική μας εκδήλωση για τα 5 χρόνια Homo Digitalis & 20 χρόνια European Digital Rights (EDRi) στο The Benaki Museum, είχαμε τη τιμή να φιλοξενήσουμε και τοποθετήσεις από την Δρ. Alexandra Giannopoulou, Υπεύθυνη Προγράμματος digiRISE του Digital Freedom Fund και Ερευνήτρια στο UvA-University of Amsterdam!

Στην παρουσίασή της, ενημέρωσε το κοινό αναλυτικά για τα προγράμματα επιδοτήσεων του DFF και για τις σημαντικές εκπαιδευτικές του δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «digiRISE: Digital Rights are Charter Rights workshops».

Επίσης, έκανε εκτενή αναφορά στην χρηματοδότηση που έλαβε το 2023 η Ηοmo Digitalis για να εκπονήσει προπαρασκευαστικές νομικές δράσεις κατά της εθνικής νομοθεσίας που προβλέπει τη διατήρηση μεταδεδομένων ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Τέλος, υπογράμμισε τη σημαντική συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στο DFF και τη Homo Digitalis τόσο αναφορικά με το πρόγραμμα “Decolonising the digital rights field” όσο και στο πλαίσιο των ετήσιων συναντήσεων στρατηγικών νομικών δράσεων.

Μάλιστα, η εν λόγω τελευταία συνάντηση συνδιοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το DFF & τη Homo Digitalis τον Σεπτέμβριο του 2023 στην Αθήνα! Μπορείτε να δείτε το βίντεο της εκδήλωσης στον σύνδεσμο που ακολουθεί εδώ.