Στις 30 Νοεμβρίου, η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ – Hellenic Competition Commission) διοργάνωσε Δημόσια Διαβούλευση στο πλαίσιο της τελικής της Έκθεσης για την Κλαδική Έρευνα στον τομέα της Παροχής Ιδιωτικών Υπηρεσιών Υγείας και συναφών Υπηρεσιών Ασφάλισης.

Η Πρόεδρος της Homo Digitalis, Elpida Vamvaka, έλαβε τιμητική πρόσκληση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τον Πρόεδρο της κ. Ioannis Lianos προκειμένου να δώσει το παρόν στην εν λόγω Δημόσια Διαβούλευση και να παραχωρήσει σχετική τοποθέτηση. Τους ευχαριστούμε θερμά για το έμπρακτο ενδιαφέρον που δείχνουν στις απόψεις της Κοινωνίας των Πολιτών!

Στην τοποθέτησή μας χαιρετίσαμε την πρωτοβουλία της Ευρ. Επιτροπής για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Χώρου Δεδομένων Υγείας (“EHDS”) και την πρόθεσή της να προβλέψει κοινούς κανόνες και διαλειτουργικά πρότυπα δεδομένων που θα διευκολύνουν την ανταλλαγή δεδομένων υγείας, όταν αυτό γίνεται προς το ιατρικό συμφέρον των ασθενών.

Παράλληλα, δεν παραλείψαμε να υπογραμμίσουμε τους εξαιρετικά προβληματικούς νέους κανόνες που θα περιορίζουν πλήρως το ιατρικό απόρρητο και τις εύλογες προσδοκίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που έχουν οι πολίτες όταν εμπιστεύονται τον γιατρό τους.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα της ΕΑ εδώ.