Στις 29 και 30 Νοεμβρίου, η Διευθύντρια για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την Τεχνητή Νοημοσύνη της Homo Digitalis, Λαμπρινή Γυφτοκώστα, μίλησε στο “Legal Seminar 2023 on EU Law and Undocumented Migrants” που διοργάνωσαν η Platform for Undocumented Migrants (PICUM) και η Equinox: Racial Justice Initiative στο Vrije Universiteit Brussel!

Το διήμερο σεμινάριο εξέτασε τη διασταύρωση του φυλετικού προφίλ, της αστυνόμευσης και του ελέγχου της μετανάστευσης. Παρουσιάσαμε τρεις από τις δράσεις της Homo Digitalis στην Ελλάδα σχετικά με τις παραβιάσεις των ψηφιακών δικαιωμάτων, οι οποίες θολώνουν ακόμη περισσότερο τα όρια μεταξύ ποινικού και μεταναστευτικού δικαίου.

Μαζί μας στο πάνελ συζήτησης συμμετείχε μια καταπληκτική ομάδα εμπειρογνωμόνων, και συγκεκριμένα η Selma Benkhelifa (Progress Lawyers Network-Brussels), η Sara Traylor (Alarm phone) και η Laure Baudrihaye-Gérard (συντονίστρια, ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το PICUM και την Equinox για την πρόσκληση και για τη διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης που διερευνά τις παγίδες του ισχύοντος νομικού πλαισίου της ΕΕ για τη μετανάστευση. Ήταν μεγάλη μας τιμή να συμμετέχουμε!!! Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη διήμερη εκδήλωση εδω.