Χθες, είχαμε τη μεγάλη χαρά να δώσουμε το παρόν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ταξίδια στο Μέλλον 2» του δημοσιογράφου Γιάννη Μουρατίδη στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής.

Μία εξαιρετική βραδιά, στην οποία η Λαμπρινή Γυφτοκώστα, Διευθύντρια Τεχνητής Νοημοσύνης και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Homo Digitalis, παραχώρησε ομιλία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην ψηφιακή εποχή.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον δημοσιογράφο και μέλος της Homo Digitalis, Γιάννη Μουρατίδη, για την πρόσκληση και το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής για τη φιλοξενία.

Όπως γράφει ο Γιάννης, «Επτά χρόνια μετά από την έκδοση του πρώτου βιβλίου Ταξίδια στο Μέλλον, το ενδιαφέρον μου για την επιστήμη παραμένει ζωντανό, αλλά ο ενθουσιασμός για οτιδήποτε καινούργιο έχει δώσει τη θέση του σε μια πιο επιφυλακτική ματιά. Τόσο η επιστήμη, όσο και το παιδί της η τεχνολογία, έχουν ωφελήσει το κοινωνικό σύνολο, αλλά όχι όλα τα μέλη του εξίσου. Οι άγνωστοι Αυτοί που ελέγχουν τα πάντα, θεωρώ ότι είμαστε όλοι εμείς που φανταζόμαστε ότι μας κινούν αόρατα νήματα. Τα κείμενα του βιβλίου γράφτηκαν για να κάνουν τα νήματα πιο ορατά και την εξάρτησή μας από αυτά πιο συνειδητή».

Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο σε λίγα βιβλιοπωλεία, ήδη βρίσκεται στο Zatopek στην Καλλιθέα.