Στις 21-22 Μαρτίου η Homo Digitalis ήταν στις Βρυξέλλες για να γιορτάσει τα γενέθλια της European Digital Rights!

Ήταν το μακρινό 2003, όταν μία χούφτα από οργανώσεις και ακτιβιστές από 7 χώρες αποφάσισαν να την ιδρύσουν! Είκοσι υπέροχα χρόνια μετά, γεμάτα από δυναμικές παρεμβάσεις στον τομέα της προστασίας των ψηφιακών δικαιωμάτων,  η EDRi μεγάλωσε και το μοναδικό δίκτυο των οργανώσεων της απαρτίζεται πλέον από 47 οργανώσεις σε περισσότερα από 22 κράτη!

Στη μεγάλη αυτή γιορτή μίλησαν για την EDRi και τη σημαντική συμβολή της η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager, η Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και η Διευθύντρια της EDRi, Αnna Fielder, Thomas Lohninger και Claire Fernandez, αντίστοιχα, η Πρόεδρος του Signal Technology Foundation Meredith Whittaker, ευρωβουλευτές από διαφορετικά πολιτικά κόμματα, και πολλοί σημαντικοί συντελεστές στις δράσεις της EDRi, όπως ο τέως Διευθυντής της Joe McNamee και η συνιδρυτριά της Sjoera Nas!

Είναι τεράστια τιμή για τη Homo Digitalis να κληθούμε να μιλήσουμε και εμείς για τις δράσεις μας και τις εμπειρίες μας! Η EDRi και το δίκτυό της αποτέλεσαν την κύρια πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της Homo Digitalis το 2018, και είναι μεγάλη τιμή μας που είμαστε το ελληνικό μέλος της!

Τη Homo Digitalis εκπροσώπησαν η Πρόεδρός και ο Γραμματέας του ΔΣ μας Ελπίδα Βαμβακά και Ελευθέριος Χελιουδάκης, με τον τελευταίο να παραχωρεί και ομιλία για την ενεργή συμμετοχή της Homo Digitalis στο δίκτυο της EDRi ήδη από το 2018.