Η Homo Digitalis ξεκινάει μία νέα, πολύ ελπιδοφόρα συνεργασία.

Ανακοινώνουμε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το μεγαλύτερο ερευνητικό ίδρυμα της Ελλάδας, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Η συνεργασία αφορά στο έργο CAP-A και στην πρωτοβουλία CAPrice.

To Caprice είναι μια πρωτοβουλία του ΙΤΕ και του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων, που ασχολείται με την ενημέρωση και την προστασία της ιδιωτικότητας στον ψηφιακό κόσμο.

Στόχος του CAPrice είναι μέσω μιας πλατφόρμας συνεργατικών δράσεων και της δημιουργίας μιας κοινότητας πολιτών από όλο τον κόσμο, να διαμορφωθεί ένας χώρος ενημέρωσης με μη τεχνικούς όρους, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση της πολιτικής ιδιωτικότητας που εξυπηρετεί καλύτερα τις δικές του προτιμήσεις.

Η πρωτοβουλία CAPrice αναπτύσσει εργαλεία που δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ενεργήσουν συλλογικά, ώστε οι προβληματισμοί και οι απαιτήσεις τους γύρω από θέματα ιδιωτικότητας να ποσοτικοποιούνται και να επιδρούν ως θετικό κίνητρο στη διαμόρφωση μιας πιο φιλικής προς την ιδιωτικότητα αγοράς. Τέτοια εργαλεία και λύσεις αναπτύσσονται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου CAP-A, που υπάγονται στην πρωτοβουλία CAPrice.

Μάθετε περισσότερα για την ιδέα του Caprice, γίνετε μέλη της πρωτοβουλίας σε ένα μόλις λεπτό και βοηθήστε και εσείς ενεργά στην προστασία της ιδιωτικότητας όλων μας!