Το Tech and Society Summit πλησιάζει, και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες! Αυτό το συναρπαστικό συνέδριο, που συνδιοργανώνεται από την EDRi σε συνεργασία με τη Homo Digitalis και περισσότερους από άλλους 40 οργανισμούς, θα συγκεντρώσει κορυφαίους ειδικούς, πολιτικούς και υπερασπιστές των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για να συζητήσουν τη σύνδεση μεταξύ τεχνολογίας και κοινωνικών επιπτώσεων στην Ευρώπη. Το συνέδριο θα καλύψει κρίσιμα θέματα, από τα ψηφιακά δικαιώματα και τη κλιματική αλλαγή έως τις ρυθμίσεις για την τεχνητή νοημοσύνη, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός δίκαιου και ισότιμου ψηφιακού μέλλοντος για όλους.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Λευτέρης Χελιουδάκης θα εκπροσωπήσει τη Homo Digitalis ως ομιλητής στη συνεδρία Visionary Roundtable: Building an EU Digital Enforcement Strategy. Με σημαντικούς νόμους όπως το Digital Markets Act (DMA), το Digital Services Act (DSA) και το AI Act, ο Λευτέρης θα αναδείξει τις δράσεις της Homo Digitalis συζητώντας για το πώς αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα δικαιώματα και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης στον ψηφιακό χώρο.

Επιπλέον, η Homo Digitalis είναι προσκεκλημένη να συμμετάσχει στη συνεδρία Fundamental Rights in Focus: Joint Efforts for Spyware Regulation in the EU, που συνδιοργανώνεται από το Centre for Democracy & Technology Europe (CDT Europe) και τη Διεθνή Αμνηστία. Στη συνεδρία αυτή, θα συναντηθούν βασικοί πολιτικοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών για να εξερευνήσουν τους τρόπους ρύθμισης των spyware στην ΕΕ,  και θα συζητήσουμε τις εμπειρίες μας από τις σχετικές τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Tech and Society Summit και να δείτε το πρόγραμμά του εδώ.