Την Πέμπτη που πέρασε, 23 Γενάρη, βρεθήκαμε στο 59ο Γυμνάσιο Αθηνών! Εκεί μιλήσαμε για 4 διδακτικές ώρες σε περισσότερους από 200 μαθητές και καθηγητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου για το ψηφιακό μας αποτύπωμα και το cyberbullying! Μας εκπροσώπησε η Διευθύντριά μας για ζητήματα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου & Τεχνητής Νοημοσύνης, λαμπρινή Γυφτοκώστα και το συνιδρυτικό μας μέλος Λευτέρης Χελιουδάκης. Στο περιεχόμενο των παρουσιάσεών μας υπάρχει και υλικό που αφορά την κλοπή ταυτότητας στο διαδίκτυο, το οποίο έχει αναπτυχθεί από το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα EITHOS, στο οποίο η Ηοmo Digitalis συμμετέχει εθελοντικά στο Ethics Advisory Board.
Ευχαριστούμε θερμά τη Σύμβουλο κα. Χριστίνα Κάλφογλου, τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Κατσίκα και τον Καθηγητή κ. Σωτήρη Μανουσάκη για τη πρόσκληση και εξαιρετική συνεργασία ! Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις μαθήτριες και τους μαθητές για την ενεργή συμμετοχή τους και την εμπιστοσύνη τους.
Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για τις αφιλοκερδείς δράσεις ευαισθητοποίησης μας στα σχολεία, αποκλειστικά με ίδιους πόρους, ή ενδιαφέρεστε για σχετικές δράσεις στο σχολείο σας για τη νέα σχολική χρονιά, μπορείτε να μας στείλετε τα μηνύματά σας στο info@homodigitalis.gr