Την περασμένη Τρίτη 1/10, η Homo Digitalis βρέθηκε στις Βρυξέλλες, συμμετέχοντας στη Σύνοδο Κορυφής για την Τεχνολογία και την Κοινωνία (Tech & Society Summit) που συνδιοργανώθηκε από τη European Digitalis Rights, τη Homo Digitalis και περισσότερες από άλλες 40 οργανώσεις!

Η εκδήλωση αυτή είχε ως στόχο να φέρει τις φωνές της κοινωνίας των πολιτών στο προσκήνιο των συζητήσεων της ψηφιακής πολιτικής της ΕΕ. Μαζί οικοδομούμε αυτόν τον χώρο για να δημιουργήσουμε μια γέφυρα μεταξύ των οργανώσεων ψηφιακών δικαιωμάτων και των νέων φορέων χάραξης πολιτικής για την επίτευξη υπεύθυνων, ανθρωποκεντρικών πολιτικών που προωθούν τα ψηφιακά δικαιώματα όλων.

O Λευτέρης Χελιουδάκης μας εκπροσώπησε στη Σύνοδο Κορυφής μιλώντας στη συνεδρία «Visionary Round-table: Building an EU Digital Enforcement Strategy» που διοργανώθηκε από την BEUC – The European Consumer Organisation και συντονίστηκε από την Itxaso Domínguez de Olazábal της European Digital Rights! Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για εμάς να μοιραστούμε τις δράσεις μας για την επιβολή της νομοθεσίας με στόχο τη διευκόλυνση της αποκατάστασης των ζημιωθέντων ατόμων στην Ελλάδα!

Επίσης, συμμετείχαμε ενεργά στο στρογγυλό τραπέζι “Fundamental Rights in focus: Joint efforts for Spyware Regulation in the EU”, που διοργανώθηκε από το Centre for Democracy & Technology Europe και τη Διεθνή Αμνηστία, μοιραζόμενοι γνώσεις από τις τελευταίες εξελίξεις του σκανδάλου PREDATOR στην Ελλάδα και τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες του ελληνικού κράτους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διοργανωτές για την πρόσκληση της Homo Digitalis να συμμετάσχει και να μοιραστούμε τις απόψεις και τις δράσεις μας πάνω σε αυτά τα σημαντικά θέματα!